lørdag 29. mai 2010

Breiflabb, kjapt og godt

breiflabb med en nydelig fløtesaus bør serveres med kokt potet


Ingredienser:
breiflabb renset og kuttet i stykker

mel pepper salt
margarin
fløte

poteter og ellers d som en ønsker av garnityr



Tilberedning:
Renskjer fileten og fjern hinnene så godt som råd er uten å ødelegge den, vi vil ha fine fiskestykker.
Skyll av stykkene i kald vann, legg de deretter på noen ark tørkepapir og vend litt på de. når fisken ikke drypper lenger vendes den i hvetemel iblandet salt\pepper stekes så i margarin på stekepanna til stykkene er gyllen med fin stekeskorpe.
Så heller en rett og slett på fløte på stekepanna over fisken.
husk å bruke lav varme fløte brenner seg raskt i bunnen.
la fløte og fisk småkoke, etter noen minutter vil fløten være redusert og jevnet med rester av melet på fiskestykkene og vi har en nydelig saus.
Og husk det er aldri nok saus når en lager dette så ikke spar på fløten :)

Kilde: Yngve Telvik - Lagt inn: 31.07.2009

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar